הסכם שלום בית לשיקום מערכות יחסים – הדרך לחיזוק הקשר וההתמודדות עם משברים

הסכם שלום בית, שנועד לשקם מערכת יחסים שהייתה על סף פרידה, הוא הסכם בעל תוקף משפטי לכל דבר. המטרה של הסכם כזה, על אף שהוא עוסק למעשה בפרידה אפשרית בין בני הזוג, היא לחזק את הביטחון של כל אחד מהצדדים בקשר – ולהגדיר באופן ברור את כלל הסוגיות האופציונליות שהזוג עלול יהיה להתמודד עימן בעתיד, אם וכאשר ייפרדו בכל זאת.

ניסוח ההסכם בסיוע של עורך דין מגשר, יאפשר שמירה על גבולות ברורים והענקת תחושת ודאות, יחד עם בנייה מחודשת של האמון האחד בשני, למען האהבה והמשפחה.

הסכם שלום בית: לבנות את האמון מחדש
אין זוג שלא נקלע למהמורות בתוך הקשר, אך כאשר המשברים מייצרים רצון להפרדת הכוחות – חשוב להבין לעומק את המשמעות של פרידה, על כל המשתמע ממנה, קל וחומר אם יש ילדים בתמונה.

לגירושין ישנן משמעויות רגשיות, משפחתיות, חברתיות וכמובן גם כלכליות, לכן הצעד הזה צריך להיעשות אך ורק אם כלו כל הקיצין והמחלוקות בין בני הזוג אינן ניתנות לגישור בשום מקרה.

מטרתו של תהליך גישור היא לבחון האם הפרידה היא אכן הפתרון המתאים, בעיקר במקרים שבהם ישנה אהבה וקשר חזק, הזקוקים ל"מסגור מחדש".

בדיוק לשם כך נועד הסכם שלום בית, המעניק את אותה מסגרת ותחושה של ביטחון לבני הזוג, ונותן להם את האפשרות להתמודד עם שאלות קשות הנוגעות למצב של פרידה – דווקא מתוך הרצון לשקם את מערכת היחסים, כשהאווירה היא חיובית ומיטיבה, במקום להמתין להתרחקות ולמשבר שייתכן ולא יאפשרו חשיבה נבונה וקבלת החלטות מושכלות, עבור אותן סוגיות.

מה זה הסכם שלום בית?
המסמך שנקרא הסכם שלום בית הוא חוזה לכל דבר, שעורכים בני הזוג לאחר שצלחו משבר קשה בקשר ואפילו שקלו להתגרש, אך נסוגו מן ההחלטה הזו, מתוך הבנה שהם מעוניינים להמשיך לחיות יחד בשלום ואהבה.

בתוך החוזה מוגדרים סעיפים שונים הנוגעים לכל היבטי החיים של הזוג וילדיהם והוא למעשה דומה להסכם גירושין לכל דבר – אך מטרתו היא הפוכה: לעגן את האופן שבו תתנהל המשפחה בנפרד במקרה של גירושין, אך בפועל הזוג ימשיך לחיות יחד.

כאשר ענייני הגירושין שעמדו על הפרק מוסדרים באופן ברור, על אף שהנישואין ממשיכים להתקיים באושר, עשויות להימנע מחלוקות רבות ומשברים לא פשוטים – ומערכת היחסים מתנהלת בפתיחות מלאה ועם הרבה פחות חששות בנוגע לעתיד.

בנוסף, זכויותיהם של הילדים המשותפים נשמרת בצורה המיטבית, כיוון שהוריהם מאתגרים את עצמם בשאלת הסדרי הראייה, המזונות וכלל העניינים הנוגעים לילדים, כשהם במצב האופטימלי מבחינת הקשר וכששניהם פועלים מתוך רצון אמיתי לשמר את האחדות המשפחתית, ורוצים בטובתם של כל בני המשפחה, ללא השפעה שלילית שנובעת לעיתים קרובות, מיחסים עכורים בין בני הזוג.

אילו סוגיות נידונות בהסכם שלום בית ומה חשוב לנסח בחוזה המשותף?
הנושאים העיקריים שבהם עוסק הסכם שלום בית בדרך כלל, הם הסדרי הראייה של הילדים, גובה המזונות וחלוקת הרכוש.

בהסכם נקבעים מראש הזמנים שבהם הילדים נמצאים תחת אחריותו של כל הורה, כחלק מהצורך להבטיח את שלומם של הילדים ולהפחית, עד כמה שניתן, את הקושי שהם עלולים לחוות בעקבות פרידת הוריהם.

המזונות המשולמים לבן הזוג ולילדים, אם הם קטינים, נקבעים אף הם בהסכם, זאת על-מנת להעניק לכל אחד מהצדדים את הביטחון הכלכלי – ואת הידיעה המוקדמת באשר לאופן שבו יתנהלו העניינים הפיננסיים, אם אכן שיקום מערכת היחסים לא ישא פרי והזוג יבחר להתגרש.

ההיבט הכלכלי של פרידה אפשרית, שהוא חלוקת הרכוש והממון, הוא אחד ההיבטים המאתגרים ביותר בניסוח של חוזה שמטרתו לייצר שלום בית. עם זאת, גישור בגישה רגישה ועיגון הזכויות של כל אחד מבני הזוג בחוזה, דווקא מהווה את הדרך הטובה ביותר למזער את החששות והסטרס סביב העניין הכלכלי ולהעניק לזוג הזדמנות לשקם את הקשר, ללא "מטען" וכעסים הקשורים בכסף.

מדוע כדאי להיעזר בעורך דין מגשר לניסוח וחתימה על הסכם שלום בית?
לניסוח הסכם שלום בית ישנן השלכות רגשיות רבות, לצד היבטים משפטיים משמעותיים. היכולת לגשר בין בני זוג שיש ביניהם אי הסכמה בנוגע לנושאים מסוימים, יחד עם ניסוח חוזה בעל תוקף משפטי ושאינו משתמע לשתי פנים, הם התפקיד החשוב ביותר של עורך דין ומגשר.

סיוע של עורך דין שהוא מגשר גירושין בעל ניסיון, יאפשר את ניסוח ההסכם המיטיב ביותר, עבור הילדים ועבור בני הזוג, כחלק מבניית המשפחה מחדש ורצון אמיתי לשקם את הקשר. זקוקים לשיקום מערכת היחסים הזוגית? הגעתם למקום הנכון! צרו עימנו קשר 052-4272277ונשמח להעניק לכם שיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות.